1. Anasayfa
  2. Genel

ERZURUM BÖLGE EĞİTİM ARAŞTIRMA ve ŞEHİR HASTANESİ

ERZURUM BÖLGE EĞİTİM ARAŞTIRMA ve ŞEHİR HASTANESİ
0

ERZURUM BÖLGE EĞİTİM ARAŞTIRMA ve ŞEHİR HASTANESİ

Sehir Hastanesi 2

ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Bulunduğu coğrafya içerisinde toplumun her kesimi için kalite ve standardını eşit ve eksiksiz olarak yaygınlaştırmış, tıbbın tüm alanlarında sağlık hizmetini kesintisiz ve mükemmeliyetçi amaçla sunan, güvenilirlik ve yetkinliğin simgesi olarak akla ilk gelen sağlık kurumu olmaktır vizyonu olarak ele almaktadır.

Kurum olarak etik kurallara bağlı, hasta ve çalışan haklarına saygılı, güvenilir sağlık hizmetini kanıta dayalı tıbbın gerektirdiği en son bilgi ve teknolojiyi kullanarak, ekip ruhuyla sürdürülebilirlik çerçevesinde kesintisiz, sağlık hizmeti sunmak misyon olarak görmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına 2005 yılı Ağustos ayında başlanan ve 128 bin 802 metre karesi kapalı alan olmak üzere toplam 149 bin 986 metrekare alan üzerine kurulan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğu’nun en büyük sağlık merkezi unvanına sahip olup, yapım aşamasında bin 300′ ü kalıcı toplam dört bin işçinin görev aldığı bina 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır.

Bina kolonlarına yerleştirilmiş 386 deprem izolatörü vasıtasıyla deprem bölgesi konumundaki Erzurum’da, olası bir depremde, depremin yıkıcı etkisinin minimum seviyeye indirilmesi planlanmıştır. Bu bakımdan, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’de yapım sırasında kolon temeline izolatör konulan ilk hastane binası olmasının yanında, dünyada da deprem izolatörü büyüklüğü bakımından en büyük 3. hastane binası olma özelliğini taşımaktadır. Bu izolatörler sayesinde olası bir deprem anında sürdürülen cerrahi müdahalelerin kesintiye uğraması engellenmektedir.

167 metre boyunda ve 134 metre eninde tek parça bina olmasıyla da Türkiye’de, tek parça olarak yapılan en büyük bina özelliğini taşıyan hastanenin göze çarpan bir başka özelliği ise; bu büyük inşaatın herhangi bir can kaybı yaşanmadan bitirilmiş olmasıdır.

Hasta ve hasta yakınlarının her türlü konfor ve güvenini ön planda tutan hastanede; pastahane, kafeterya, kantin, market, kuaför, banka şubeleri, ATM’ler, PTT gibi yine hasta ve hasta yakınlarına hizmet sunacak olan sosyal tesislerde bulunmaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının müşterek çalışmaları sonucu oluşturulan “Hastane Okulu Projesi” kapsamında, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmekte olan çocuk hastalar için de yataklı çocuk servisinde hastane okulu hizmet vermektedir. 2 öğretmen tarafından yürütülen uygulama sayesinde hastalıkları nedeniyle eğitim ve öğretimlerine ara vermek zorunda kalan çocukların, derslerinden geri kalmamaları sağlanmaktadır.

Hastanemizde 19 adet ameliyathane yer almaktadır.

Yanık Tedavi Merkezi ve 2 adet Diyaliz Merkezi gibi önemli üniteleri de içinde barındıran, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde cerrahi yoğun bakımlar, anestezi ve reanimasyon yoğun bakımlar, 2. ve 3. düzey pediatrik yoğun bakımlar, çocuk palyatif, 2. ve 3. düzey yeni doğan yoğun bakımlar, 2. düzey dahili yoğun bakım, koroner yoğun bakım, yanık yoğun bakım ve izolasyon yoğun bakım olmak üzere toplam 128 yoğun bakım yatağı ve küvözü mevcuttur.

Hastanemiz ek binalarıyla birlikte 1090 yataklıdır. Hastanede ayrıca 6 süit hasta odası mevcuttur.

Hastanemiz diyaliz merkezlerinde; ana binada 35, ek bina da 10 adet hemodiyaliz ünitesiyle diyaliz hizmeti verilmektedir.

Hastanemizde Türkiye’de tek olma özelliğine sahip 10 yataklı çocuk palyatif bakım merkezi ve ek bina olarak hizmet veren 30 yataklı yetişkin Palyatif Bakım Merkezimiz bulunmaktadır.

Yeni doğan Yoğun Bakım içerisinde kurulan “Anne Oteli”  sayesinde anneler, bebekleri hakkında sağlıklı bilgi edinme, izleme ve dinlenme imkanına sahip olmaktadırlar.

Ülkemizde ender merkezlerde bulunan Davinci Robotik Cerrahi hizmeti hastanemizde mevcuttur. Ayrıca fizik tedavi ünitemizde, yürüme yeteneğini kaybetmiş ya da denge problemi nedeniyle yürüyemeyen, güçlükle yürüyebilen hastalar için Yürüme Robotu bulunmaktadır.

Hasta odalarının tamamı içerisinde, LCD ekran tv, buzdolabı, banyo-tuvalet ve lavabosu ile hasta refakatçisi için tamamıyla özel olarak dizayn edilmiş ve gerektiğinde yatak pozisyonuna çevrilebilir koltuklar bulunmaktadır.

Hastanemiz 300 kişilik modern bir konferans salonuna sahiptir.

Adres : “Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üniversite, Çat Yolu Cd., 25240 Yakutiye/Erzurum

Amaçları ve Hedefleri

Yüksek nitelikli hasta bakım ve tedavi hizmetlerini uygun maliyetle üreterek hastaların hizmetine sunmak, hizmet sunumunda kaliteye önem vererek hasta ve  çalışanların memnuniyetini sağlamak amacı ile; en ileri bilgi ve teknolojinin yeterli düzeyde sunulduğu, hasta odaklı bir hastane işletmeciliği ile örnek bir model oluşturan, bölgesel ve uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen, hasta ve çalışan memnuniyetinin en üst düzeye ulaştığı, mükemmel tıbbi bakım hizmetleri ile konforlu otelcilik hizmetlerinin birbirini tamamlayacak şekilde sunulduğu, lider bir sağlık kuruluşu olmayı hedeflemektedir.

Ayrıca tüm toplumun sağlık düzeyini yükseltecek nitelikli uzman hekim yetiştirmek, bu eğitimi sağlayacak ve konusu ile ilgili araştırmalar yapacak akademisyenlerin yetişmesine olanak sağlamak, ülkemizde evrensel düzeyde sağlık hizmetleri vermek kurumumuzun en temel hedeflerindendir.

Özellikli Hizmetler

  • Acil Sağlık Hizmetleri
  • Diyaliz Ünitesi
  • Ergoterapi Ünitesi
  • Evde Sağlık Hizmetleri Birimi
  • Fizik Tedavi Ünitesi
  • Kronik Yara Birimi
  • Nükleer Tıp
  • Pediatrik Rehabilitasyon
  • Radyasyon Onkoloji
  • Robotik Cerrahi
  • Robotik Rehabilitasyon
  • Suda Doğum Ünitesi
  • Tıbbi Genetik Ünitesi
  • Yenidoğan Ünitesi
  • Yoğun Bakım Ünitesi

ERZURUM BÖLGE EĞİTİM ARAŞTIRMA ve ŞEHİR HASTANESİ İÇİNDE BULUNAN KLİNİKLER

Acil Servis

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vermekte olan Acil Servisimizde, günde ortalama 400 erişkin, 200 de çocuk olmak üzere 600 hastaya hizmet verilmektedir.

Alerjik Hastalıklar

Genel olarak, kronik astım, öksürük, halk arasında saman nezlesi olarak bilinen hastalıklar ve bronşit gibi hastalıkların tanı ve tedavisinin yapıldığı bölümümüzde, alerjik nezle, alerjik rinit, alerjik, astım gibi durumlarda hastalarımızın ayakta ve yatarak tedavi görmesi sağlanmaktadır. Alerjik Hastalıklar bağışıklık sisteminin  bir alerjene tepki verirken vücudun çeşitli sistemlerine de aşırı tepki vermesi sonucu oluşan hastalıklardır.

Beslenme ve Diyet

Toplumda genellikle beslenme, bir hastalık oluşması durumunda dikkat edilecek bir kavram olarak görülmektedir. Fakat yapılan araştırmalarda bireysel diyet ve sağlık uygulamalarının düzeltilmesi, önlenebilir hastalıkları, sakatlıkları ve erken ölümleri azaltmaktadır. Beslenme yetersizliği ve dengesizliği, bazı hastalıkların oluşmasında doğrudan, bazılarında ise dolaylı nedendir. Bu yüzden Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü olarak, beslenme ve diyet üzerine kapsamlı hastalıklarda bireye özgü diyet programları ve beslenme eğitimleri konularında hizmet verilmektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahi

Bilgisayarlı tomografi, magnetik rezonans, merkezi sinir sistemi anjiografileri hastalıkların doğası ve lokalizasyonu hakkında bilgiler vermektedir. Cerrahi mikroskoplar, soğuk kuagulatör, ultrasonik aspiratör, ve radyoskopi gibi yeni yöntemler ile çok hassas ameliyatlar yapılabilmekte ve daha önce kalıcı bozukluk ya da ölümle sonuçlanan ameliyatlar, artık olumlu sonuçlanmaktadır. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü, bu yüksek teknolojileri bünyesinde bulundurmakta, tecrübeli kadroları ve ileri yoğun bakım hizmetleri ile beyin ve sinir cerrahisinde en üst düzeyde hizmet vermektedir.

Cildiye (Dermatoloji)

Dermatoloji (Deribilimi), deri, saç, tırnak, vücut giriş kapıları (ağız mukozası gibi) ve Zührevi Hastalıkların (cinsel yolla bulaşan hastalıklar) tanı ve tedavisi ile ilgilenir.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nde dermatolojik muayene, takip ve tedavileri üstün nitelikli bir ekiple ve modern teknolojik yöntemlerle yapılmaktadır.

Cildiye birimimizde, Ultraviole (Güneş Işını) tedavisi yapılırken, Fototerapi Ünitesi (özellikle sedef hastalığı ve vitiligo tedavisinde), Dijital Dermatoskopi Cihazı (Ben tanı, takip ve tedavisinde) kullanılmaktadır, Kozmetik Dermatolojik uygulamalarına (Botoks ile kırısıklık tedavisi) kısa bir süre sonra başlanılacaktır. Dolgu enjeksiyonları, kimyasal peeling uygulamaları, varis, kılcal damar çatlamaları tedavi edilmektedir. El ayak ve koltuk altı aşırı terlemeler, ibotoks uygulamasıyla kontrol altına alınmaktadır. Küçük cerrahi müdaheleler, (Tırnak çekimi) Kriyoterapi (dondurma yoluyla siğil tedavisi) ve elektrokoterizasyon cihazları ile hastanemiz Dermatoloji Kliniği, uluslararası standartlarda bir üniteye sahiptir.

Çocuk Alerji

Alerji, alerjen denilen normalde zararsız olan maddelere karşı bağışıklık sisteminin gösterdiği aşırı duyarlılık reaksiyonlarıdır.  Başlıca alerjenler ev tozu akarları, polenler, küf mantarları, hayvan tüy ve epitelleri, besinler ve böcek zehirleridir. Alerjik hastalıklarda genellikle üst ya da alt solunum yolları, göz, deri ve sindirim sistemi etkilenir. Çocuk Alerji Bölümü’nde çocukluk çağında görülen astım, reaktif hava yolu hastalıkları, saman nezlesi (alerjik rinit ve alerjik rinokonunktivit), atopik dermatit (egzama), ürtiker (kurdeşen), besin alerjileri ve anafilaksinin tanısı ve tedavisi gerçekleştirilmektedir.

Çocuk Cerrahi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ünitesi, çocukların cerrahi ve ürolojik sorunlarının tanı ve tedavisi ile yoğun bir biçimde uğraşmaktadır. Kalp dışı göğüs cerrahisi, onkolojik cerrahi, sindirim sistemi cerrahisi, çocuk endokrin cerrahisi, çocuk jinekolojisi, tanısal ve girişimsel endoskopik uygulamalar, laparoskopik ve torakoskopik cerrahi girişimler, travma cerrahisi çocuk cerrahisinin başlıca uğraş alanlarını oluşturmaktadır.

Çocuk Hastalıkları

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, oyun alanlarından, duvarlarındaki çizgi film figürlerine, bir anaokulunu andıran görüntüsü ile hastanenin en renkli atmosferine sahip bölümdür. Çocuklar, özel olarak yaptırılan oyun alanlarında oyun oynayabilmekte ve oyuncaklarla eğlenebilmektedir. Çeşitli oyuncakların yanı sıra polikliniğin duvarları, tavanı hatta döşemeleri çocukları eğlendirecek figür ve renklerle süslüdür.

Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi

Anemi (kansızlık) tetkikleri ve tedavisi.
– Akdeniz anemisi (talasemi) taraması, genetik danışma.
– Lösemi tanı tedavisi ve izlemi.
– Çocukluk çağının tüm tümoral kitle lezyonlarının ( beyin tümörleri, kemik tümörleri, yumuşak doku tümörleri, lenf bezi kanseri vb. ) tanı, tedavi ve takibi yapılmaktadır.

Çocuk Kardiyoloji

Bölümümüzde, anne karnında kalp hastalığı tanısı başarılı bir şekilde konularak, doğumsal kalp hastalıklarının, bebek henüz anne karnındayken ortaya çıkarılması mümkün olmaktadır.
Yeni doğmuş bebeklerin kalbi, ekokardiografi yöntemi ile incelenebilmekte, anne karnındaki bebeklerin de “fetal ekokardiografi” ile kalp sağlığı değerlendirilebilmektedir. Tecrübeli uzmanların elinde bu yöntemin, hiçbir yan etkisi olmadığı kabul edilmiştir. Ünitemizde fetal ekokardiyografi dışında, 0-16 yaşlar arasındaki çocuklarda aşağıdaki tetkikler yapılabilmektedir:

Çocuk Nefrolojisi

Ünitemizde, bebeklerin ve çocukların idrar yolları ve böbrek hastalıklarının tetkik ve tedavileri yapılmaktadır. Doğuştan veya sonradan ortaya çıkan enfeksiyonlar, kanamalar, kistler, tümörler, böbrek yetmezlikleri, hipertansiyon, FMF (ailevi Akdeniz ateşi), ve böbrek ve idrar yolları taşları, ünitemizin sorumluluk alanına girmektedir.
-Gece sık sık idrara kalkma
-El, ayaklarda ve gözlerde şişme
-İdrar yapmada bozukluklar
-Ağrılı idrar
-Uykuda idrarı tutamama
-Böbrek hastalıklarının tedavisi, hipertansiyon, diyabet ve aterosklerozun böbrek fonksiyonlarına karşı koruyucu hekimlik hizmetleri,son dönem böbrek hastalarının destek tedavileri ve takibi hizmetleri verilmektedir.
-Böbrek iltihapları(Nefrit, Pyelonefrit gibi)
-Böbrek yetmezliği (Akut veya kronik)
-İdrar yolu enfeksiyonları
-Hipertansiyon (Böbrek kaynaklı)

Çocuk Ruh Sağlığı

Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ünitemiz’de, çocukların ruhsal davranış ve gelişimleri değerlendirilir. Bölümde, ailelere, çocuklarının iç dünyasını keşfetme yolculuğunda destek olunarak, daha mutlu bireyler yetiştirmelerinin sağlanması hedeflenmektedir.
Çalışma konuları, bireysel psikoterapi, oyun terapisi, aile terapisi, ilaç tedavisi, okullara eğitim danışmanlığı, çocukların ruhsal ve zihinsel yönden değerlendirmeleri ve topluma yönelik koruyucu ruh sağlığı hizmetlerinden oluşur. Çocukların, okul çağında yaşayacakları eğitimsel problemlerin ve başarısızlıkların değerlendirilmesi, dikkat bozukluğu, hiperaktivite, öğrenme güçlüğünden kaynaklanan problemlerin, tespit ve tedavi edilmesi sağlanır.

Diyaliz Ünitesi

Hastanemizin giriş katında yer alan Diyaliz Ünitemiz, 5 hasta odasında, 30 makine (19 tane Hbs (-) negatif, 9 tane Hcv (+) pozitif 2 tane hepatit Hbsag (+) pozitif ) ve 30 yatakla hastalarımıza hizmet vermektedir. Ünitemiz, günlük 60 hasta kapasitesi, aylık 1200 seans sayısı ile sadece Erzurum değil, tüm Doğu Anadolu Bölgesi’ne diyaliz hizmetini başarıyla vermektedir.

Endokrinoloji

Endokrinoloji Bölümü’müz, sistem fizyolojisi ve tiroid hastalıkları, diyabet, obezite, lipidler, osteoporoz, böbrek üstü bezi hastalıkları, üreme endokrinolojisi, hipofiz hastalıkları ve hormonal otoimmün hastalıkları ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları’nın tüm hizmet alanlarında klinik hizmetlerini başarıyla vermektedir.

Endokrin sistem nedir?

Endokrin sistem iç salgı bezlerinin oluşturduğu bir sistemdir.
İç Salgı bezleri hormon sentez ve salgısı yapan organlardır. Hormonlar vücudumuzdaki değişik aktiviteleri kontrol eder.  Hormonların farklı tipleri, üreme, metabolizma, büyüme ve gelişmeyi kontrol eder. Hormonlar ayrıca çevremize verdiğimiz tepkiyi de kontrol eder ve vücudumuzun fonksiyonları için gerekli uygun miktarda enerji ve besini sağlamaya yardımcı olurlar. Endokrin sistemi oluşturan salgı bezleri, hipotalamus, hipofiz, tiroid, paratiroid, pankreas, yumurtalıklar (kadında overler, erkekte testisler), böbreküstü bezi (yağ dokusu), endotel (damar iç duvarını döşeyen hücreler) dir.

Endokrinolog nedir?

Endokrinolog endokrin sistem hastalıklarıyla uğraşan doktordur. Endokrinologlar salgı bezlerini etkileyen hastalıkların tanısını koyarlar. Genellikle karmaşık olan ve vücudumuzdaki birçok sistemi içeren hastalıkları nasıl tedavi edeceklerini bilirler. Birinci basamak doktorunuz, endokrin sistem ile ilgili bir sorununuz olduğunda sizi bir endokrinoloğa sevk eder.

Enfeksiyon Hastalıkları
Enfeksiyon Hastalıkları Birimimizde bulaşıcı hastalıklar başta olmak üzere, tüm viral, bakteriyel, mantar enfeksiyonları ve paraziter enfestasyonların tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Hepatit B, Hepatit C, HIV gibi kronik seyredebilen bulaşıcı hastalıklardan korunma ve tedavi konularında rehberlik hizmetinin yanı sıra hastaların takibi de yapılmaktadır.
Gerek hastanemizde çalışan, gerekse diğer kurumlarda hizmet vermekte olan ve özellikle mutfak, yemekhane gibi kritik bölümlerde çalışmakta olan personelin, rutin portör muayeneleri de polikliniğimiz aracılığı ile yürütülmektedir.
Kronik hepatitlerin tanı ve tedavisi için gerekli olan karaciğer biyopsisi, menenjit-ansefalit tanısı için gerekli lomber ponksiyon, mikroorganizma izole etmek için gerekebilen kemik iliği aspirasyonu gibi girişimsel işlemler de polikliniğimiz ve servisimizde yapılabilmektedir.
Fizik Tedavi

Sunulan Hizmetler:* Poliklinik Hizmeti (Polikliniğimizde 0-18 yaş aralığındaki çocuklara hizmet sunulmaktadır)
* Hastanenin diğer servislerinden istenen fizik tedavi ve rehabilitasyon konsültasyonlarının değerlendirilmesi
* İntraartiküler enjeksiyon
* Effüzyon Boşaltılması
* Tetik Nokta enjeksiyonu

Gastroenteroloji
Bölümümüz, teknik açıdan en gelişmiş aletlerle donanmıştır. Poliklinik hizmetinın yanı sıra Endoskopi dalında da tanı ve tedavi amaçlı tüm gastroenteroloji işlemleri yapılmaktadır. Diyagnostik amaçlı üst gastrointestinal sistem için, özofagogastroduodenoskopi, safra yolları ve pankreas incelemeleri için, endoskopik retrograd kolanjiopankreatografi, kalın barsak incelemesi için de kolonoskopi ve rektosigmoidoskopi yapılmaktadır. Tanı için yapılan bir diğer işlem de karaciğer iğne biyopsisidir.
Genel Cerrahi
Bugün “Genel Cerrahi” denince: tiroid cerrahisi, meme cerrahisi, yemek borusu, mide, ince ve kalın barsaklar, makat hastalıkları (hemorroid…), karaciğer, pankreas, safra kesesi ve safra yolları, fıtık cerrahisi anlaşılmaktadır.
Görüldüğü gibi, günümüz genel cerrahi kavramı bile oldukça farklı organ ve sistemleri içermekte ve bu konuların tamamına bir kişinin (“genel cerrah”) eskiden olduğu gibi hakim olmasına pek imkan bulunmamaktadır.
Göğüs Cerrahisi
Yatakbaşı nebülüzatör sistemine sahip yataklı servisi, 4 yataklı yoğun bakım ünitesi, özel olarak dizayn edilmiş fıberoptik bronkoskopi ünitesi, lokal müdahale ünitesi ve göğüs cerrahide kullanılan gelişmiş teknolojik alt yapısı, 6 adet soğuk buhar cihazı (Video-torakoskopi, mediastinoskopi, rijid bronkoskopi, rijid özofagoskopi v.b) ile Erzurum ve çevre illerden gelen hastalara hizmet veren Göğüs Cerrahi Servisimizde;
Akciğerin iyi ve kötü huylu tümörleri
Akciğerin doğumsal yapı bozuklukları (hava kistleri, amfizem, brokojenik kist vb.)
Akciğerin iltihabi ve paraziter  hastalıkları  (bronşektazi,  akciğer  kist  hidatiği-köpek  kisti,tüberküloz,)
Pnömotoraks (akciğerin hava kistlerinin patlaması sonucu sönmesi)
Akciğerin cerahatli iltihabı (ampiyem) ve akciğer zarının tümörleri
Diyafragma hastalıkları (fıtık, evantrasyon, kist)
Hiperhidrozis (el ve koltuk altı aşırı terlemeleri)
Göğüs duvarının, iyi ve kötü huylu tümörleri
Doğumsal göğüs kafesi şekil bozuklukları (kunduracı ve güvercin göğsü)
Timus bezi hastalıkları (kist, tümör)
Göğüs boşluğunda biriken sıvının tetkik ve tedavisi (mezotelyoma, plevral effüzyon)
Özofagus kanseri ve fonksiyonel hastalıkları (akalazya- yutma güçlüğü)
Travmaya bağlı kaburga kırıkları, akciğer sönme ve kanaması
Yemek ya da soluk borusuna kaçan yabancı cisimlerin, endoskopik olarak çıkarılması.
Göğüs boşluğundaki hastalıkların değerlendirilmesinde ve tedavisinde, Videotorakoskopik cerrahi müdahaleler başarıyla gerçekleştirilmektedir.
Bunların dışında tanı amaçlı olarak; akciğer tümörlerinde ve akciğerin iyi huylu birçok hastalığında, solunum yollarının hem flexibl, hemde rijid bronkoskopik yolla incelenmesi, lenf bezelerinin değerlendirilmesi (evreleme) amacıyla, mediastinoskopi ya da anterior mediastinotomi işlemleri yapılmaktadır. Göğüs duvarının doğumsal şekil bozukluklarında açık cerrahinin yanı sıra, kapalı (Nuss tekniği) ameliyat da yapılmaktadır. Ayrıca, soluk borusunun ve yemek borusunun darlıklarında stent uygulanabilmektedir.
Göğüs Hastalıkları
Bölümümüzde, tüm akciğer hastalıklarının tanı, tedavi ve takibine yönelik poliklinik hizmeti verilmektedir. Akciğerden kaynaklanan nefes darlıklarının tanı ve değerlendirilmesi için solunum fonksiyon testleri ve ilaçlı solunum fonksiyon testleri (reversibilite) ile allerjik hastalıkların tanısında değerli olan cilt allerji testleri (solunum ve gıda allerjenleri) yapılmaktadır.
Endoskopi ünitemizde, başta akciğer kanseri olmak üzere, bazı akciğer hastalıklarının erken ve kesin tanısına olanak sağlayan bronkoskopi (solunum yollarının endoskopik incelemesi) işlemi yapılmaktadır. Bu işlem ünitemizde bulunan Fujinon marka fiberoptik bronkoskop ile uygulanmaktadır.
Göz Hastalıkları
Göz Ünitemiz’de muayene ve ameliyatlar; katarakt cerrahisi, glokom, kornea, üvea-retina, şaşılık, nörooftalmoloji, oküloplastik, kontakt lens konularında deneyimli doktorlarımız tarafından, en ileri muayene ve tetkik cihazları kullanılarak yapılmaktadır.
Göz muayenelerinde, Otorefraktokeratometre, Airpuff ve Aplanasyon Tonometreleri (göz tansiyonu ölçümü için), Biyomikroskop, Direkt ve İndirekt Oftalmoskop gibi bilgisayarlı ve manüel ölçme ile değerlendirme cihazları kullanılmakta, hasta bilgileri yine bilgisayar ortamında saklanmaktadır. Gözün tüm ameliyatlarında, deneyimli cerrahlar tarafından uygulanan en modern teknikler ve cihazlar kullanılmaktadır. Katarakt ameliyatları, hastaların hemen hepsinde damla anestezi ile dikişsiz Fakoemülsifikasyon tekniğiyle yapılmaktadır.
İç Hastalıkları / Dahiliye

Ateşli hastalıklardan metabolik hastalıklara, böbrek hastalığından, karaciğer hastalıklarına tüm sorunların başvuru ve çözüm merkezi İç Hastalıkları Ünitesi’dir.

Karın ağrısı olan hastamız da, sindirim sistemi problemi olan da, iştahsızlığı olan da, öksürüğü olan da öncelikle Dahiliye Polikliniği’ne başvurmaktadır. Genel yaklaşım, hastayı objektif değerlendirmek ve tedavi etmek, Dahiliye’nin temel prensibidir.

İç Hastalıkları Uzmanlarımız, tanısını koyduğu hastayı, cerrahi tedavi gerektiği durumlarda genel cerrahi başta olmak üzere tüm cerrahi branşlara yönlendirmektedir.
Yine ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası birçok vakanın, kalp, akciğer (solunum), böbrek-karaciğer problemlerinin çözümüne direkt devreye giren ve sorunu çözen birim, İç Hastalıkları’dır.

Kalp Damar Cerrahisi

Erzurum BEAH Kalp Damar Cerrahi Birimi, kalp sağlığını korumak, kalp hastalıklarını teşhis ve tedavi etmek amacıyla dünya standartlarında donanım ve alt yapı ile hizmet vermektedir. Erzurum BEAH’da yeni doğan bebeklerden, en ileri yaşlardaki erişkinlere kadar her türlü kalp hastasına tanı ve tedavi imkanı sağlanmış bulunmaktadır.

Birimimizde ayrıca, Varis, Damar Hastalıkları, Venöz Tromboz, Venöz Yetmezlik, Burger, Periferik Arter Hastalıkları, Kalp Kapağı Protezi, Damar Genişlemesi, Arteriyel Embolizm, Spontan Ekimozlar v.b hastalıkların teşhis, tedavi ve cerrahi müdahaleleri de yapılmaktadır.

Kardiyoloji

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, kardiyoloji uzmanlarımız ile dünyada kullanılan anjiyografi çekim teknolojileri araştırıl­mış ve en son teknoloji olan flat panel anjiyografi cihazının alımı yapılarak hizmete sunulmuştur.

Hastanemizin açılmasıyla birlikte hizmete giren, ekokardiyografi (EKO), holter cihazı ve Eforlu EKG cihazlarıyla donatılan kardiyoloji servisi ve kardiyoloji yoğun bakım ünitesi ile hastanemiz, tam donanımlı kardiyoloji merkezi haline getirilmiştir. Ameliyathanede, ameliyat odalarının bulunduğu koridor giriş ve çıkı­şına, yarı steril – steril alan ayırımı yapmak için tam otomatik kapı yaptı­rılarak, bütün steril şartlar yerine getirilmiştir.

Kulak Burun Boğaz

Bölümümüzde, modern teknolojik donanım desteği ile yapılan çalışmalar; tıbbi ve etik açıdan en üst düzeyde yürütülmektedir. Hastanemizin KBB Bölümü’ne başvuran hastaların, acil, poliklinik ve yatarak tedavileri gerçekleştirilmektedir.

Bölümümüzün çalışma düzeninde yer alan başlıca alt gruplar, sırasıyla şunlardır:

Uyku Bozuklukları, Burun ve Burun Hastalıkları Tedavisi, Çocukluk Çağı Kulak Burun Boğaz Hastalıklarının Tedavisi, Baş Dönmesi ve Denge Hastalıkları, Çocuk ve Erişkinlerde İşitme Bozuklukları ve Kulak Hastalıklarının Tanı ve Tedavisi, Baş ve Boyun Yerleşimli Kitle / Kanserlerin Tanı ve Tedavisi, Horlama.
Hastanemiz KBB bölümünde ayrıca, ses geçirmez çelik Odyometri Ünitesi, Endoskopi Ünitesi ve kişinin işitme sinirinin sese nasıl cevap verdiğinin kontrol edildiği Bera Testi Merkezi’miz yer almaktadır.

Laboratuvarlarımız

Hastanemiz laboratuvarı; hormon, hematoloji, kardiyak, kan gazları, bakteriyoloji, idrar, sperm, oto analizörü, ve kan merkezi olmak üzere 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Laboratuvarlarımızda kullanılan tüm cihazlarımız son teknolojik cihazlardır.

Laboratuvarlara gelen kan örnekleri çalışılıp, ilgili laboratuvar uzmanı tarafından onaylandıktan sonra, poliklinik doktorunun bilgisayarında anında görüntülenmektedir. Hastalarımız, tahlil sonuçlarını ayrıca hastanemizin web adresine girerek görebilmektedirler.

Biyokimya

Biyokimya Laboratuvarımızda, rutin biyokimya, hormon analizleri, kan gazları, idrar tetkiki, otomatik sedimentasyon ölçümü, tam kan sayımı ve manuel periferik yayma, agaroz jel elektroforezi, HbAıc.Koagülasyon, ilaç seviyeleri tetkikleri, tam otomatik cihazlar ile hızlı ve kesintisiz olarak 24 saat tetkik edilmektedir.

Laboratuvarımızda çalışılan tüm testlerin günlük olarak İnternal Kalite Kontrolleri takip edilmekte, ayrıca düzenli olarak yurt dışında üye olduğumuz merkezlerden gelen numuneler çalışılıp, sonuçları tüm dünya genelinde değerlendirilerek Ekstemal Kalite Kontrolleri yapılmaktadır. Hastalarımızın ve hekimlerimizin işbirliği içinde tüm laboratuvar personeli tarafından büyük titizlik ve özenle laboratuvarımız 9 yıldır başarıyla hizmet vermektedir.

Biyokimya Laboratuvarımızda Kanda, İdrarda, Beyin-omurilik sıvısında işlemler yapılmaktadır.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı’na gelen testler, mümkün olan en kısa süre içinde tetkik edilerek, sonuçlar yazılı olarak aynı laboratuvardan alınabilindiği gibi Laboratuvar Bilgisayar Sistemi aracılığı ile onaylandığı anda isteği yapan servis veya poliklinik tarafından da izlenebilmektedir.

Mikrobiyoloji

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarımızda çalışılan tüm testlerin, günlük olarak İnternal Kalite Kontrolleri takip edilmekte, ayrıca yurt dışında üye olduğumuz merkezlerden gelen numuneler çalışılıp, sonuçları tüm dünya genelinde değerlendirilerek Eksternal Kalite Kontrolleri yapılmaktadır.

Mikrobiyoloji Laboratuvarında yapılan işlemler;

  • Direkt inceleme
  • Kültürler
  • Seroloji
  • Parazitoloji
  • Moleküler testler
  • Kan Merkezi

Kan Alma Üniteleri

Hastalarımızın, tetkik amacı ile kan vermeleri sırasında vakit kaybı yaşamamaları için, laboratuvar katında yer alan kan alma birimimize ilave olarak, Dahiliye Polikliniğinde yetişkin, Çocuk Hastalıkları Polikliniğinde ise çocuk kan alma birimleri oluşturuldu. Bu birimlere, hastalarımızın konforu ve rahatı için, modern kan alma koltukları yerleştirildi.

Nefroloji
Hastanemiz bünyesindeki Nefroloji Bölümümüzde, bir yandan hemodiyaliz hastalarının rutin tedavileri yapılırken, diğer yandan bu hastalardan periton diyaliz ya da transplantasyon (Böbrek Nakli) adayı olanların seçimi ve hazırlıkları yapılmakta ve bu yönde tedavi uygulanmaktadır.
Nöroloji

Günümüzdeki bilimsel gelişmeler, doğal olarak Nörolojiye de yansımış ve nörolojinin alt bölümleri ortaya çıkmıştır. İyi organize olmuş nöroloji bölümleri, bu yapılanmayı oluşturabilen kuruluşlardır. Çeşitli nörolojik hastalıkların tanı ve tedavileri ancak bu işbirliğini gerçekleştirebilen nörolog grubu tarafından, en iyi şekilde yapılabilmektedir. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümü bu anlayışla yoluna devam etmektedir.

Beyin damarı hastalıkları, baş ağrısı, epilepsi(sara), periferik sinir hastalıkları, kas hastalıkları, multupl skleroz ve benzeri hastalıklar, uyku bozuklukları, Nöroloji Bölümümüz’ün yoğun olarak ilgilendiği hastalık gruplarını oluşturur. Ayrıca nörologlar, diğer uzmanlık dallarına da sık olarak konsültasyon hizmeti vermektedir. Diğer uzmanlık dallarını ilgilendiren hastalıkların, sinir sistemini etkilediği durumlarda da konusunda uzmanlaşmış nörologlarımız, bu katkıyı hastanemizde sağlamaktadır.

Organ ve Doku Bağış Birimi

Organ bağışı nedir?

Organ bağışı kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere vasiyet etmesidir. 18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir.

Organ bağışında bulunan herkesin organları kullanılabilir mi?

Organ bağışı yapılmış olsa bile her ölümden sonra organ nakli mümkün değildir. Örneğin; kişi evde,sokakta, acil serviste veya hastanelerin herhangi bir servisinde ölmüş ise organları kullanılamaz. Yalnızca yoğun bakım ünitelerinde solunum cihazına bağlı olarak ölen, yani beyin ölümü gerçekleşen kişilerin organları nakledilebilir.

Beyin ölümü nedir, tanısı nasıl konulur?

Beyin ölümünde, beyin fonksiyonları tamamen kaybedildiği için geri dönüşü yoktur, tam ve kesin olarak ölüm gerçekleşmiştir, bu durum bitkisel hayatla karıştırılmamalıdır. Beyin ölümü teşhisi konulabilmesi için birtakım testlerin uygulanma zorunluluğu vardır. Bu testlerin sonucunda, alanında uzman iki hekim tarafından, beyin ölümü gerçekleşip gerçekleşmediği kararına varılır daha sonra bu karar aileye bildirilir.

Organ bağış kartı olsun ya da olmasın ailelerden izin alınır mı?

Organ bağış kartı olup olmadığı bakılmaksızın beyin ölümü gelişmiş tüm vakaların aileleri ile mutlaka görüşülür. Bu görüşme organ nakil koordinatörü tarafından gerçekleştirilir. Aile onayı olmadan hiç kimsenin organları alınamaz ve kullanılamaz.

Hangi organları bağışlayabilirim?

  • Kalp
  • Kornea
  • Tendon
  • Karaciğer
  • İnce Bağırsak
  • Yüz ve Saçlı Deri
  • Böbrek
  • Kemik
  • Ekstremite(Kol,Bacak)
  • Pankreas
  • Kas Dokusu
  • Üst Solunum
  • Akciğer
  • Kıkırdak
  • Üst Sindirim Yolları
  • Deri
  • Uterus (Rahim)
Ortopedi ve Travmatoloji
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Birimi, kas-iskelet sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisinde, uluslararası deneyime sahip uzman kadroları ve modern teknolojik donanımı ile hizmet vermektedir.
Bölüm bünyesinde; diz, omuz, ayak bileği, el bileği ve dirsek eklemleri hastalıklarının tedavisinde artroskopik (kapalı yöntem) ameliyatları yapılmaktadır
Her türlü sportif yaralanmaların, acil tanı ve tedavisi yapılabildiği birimimizde, kırık-çıkık gibi yaralanmalara karşı girişimler, doğuştan ya da sonradan oluşan, şekil bozukluğu düzeltme ameliyatları uygulanmaktadır.
Kireçlenme sonucu; kalça, diz, omuz ve dirsek eklemlerinde gelişen bozukluklarda her türlü protez ameliyatları başarıyla uygulanmaktadır.Ortopedi ve Travmatoloji Bölümümüzde, 6 yaş altı çocukların; yürüme bozuklukları, ayak sorunları, doğuştan deformiteler, serebral palsi, kısalıklar, gelişimsel kalça displazisi ve omurga rahatsızlıklarının takip ve tedavisi, alanında uzman ortopedistlerimiz tarafından yapılmaktadır. Genel olarak ;

-Artroskopik cerrahi
-Spor Travmatolojisi
-Protez cerrahisi
-Erişkin Travmatolojisi
-Çocuk Ortopedi ve Travmatolojisi
El cerrahisi alanlarında başarılı tetkik, tedavi ve cerrahi müdahaleler yapılmaktadır.

Palyatif Bakım Merkezi

Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini arttırmak amacıyla hizmet veren bir bölümdür. Kronik hastalıkları, beyin kanaması, felçli veya yatağa bağımlı olan hastaların problemlerinin tedavisi, son evre kanser hastaların beslenmesi ve ağrılarını giderilmesi, yaşlı beslenme bozukluğu olan hastaları beslenme desteğinin sağlanması ve tıbben tedavisi mümkün olmayan hastalıklarda tıbbi ve psikososyal destek sağlayan bir bölümdür.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif bakım merkezinde Geriatri Uzmanı kordinatörlüğünde, dahiliye uzmanları, pratisyen hekimler ,Sosyal hizmet uzmanı, Fizyoterapist, Diyetisyen, psikolog, manevi destek uzmanı, hemşireler ve klinik destek ekipleri hizmet vermektedir. Uygun görülen hastalara ve istekte bulunan hasta ve yakınlarına aile görüşmeleri yapılmakta, hastanın durumu ve süreci hakkında bilgi verilmektedir. Bu zorlu süreçte hasta ve yakınlarına yardımcı olunmaktadır. Palyatif bakım servisi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dadaşkent ek binasında hizmet vermektedir.

Patoloji

Rutin olarak tüm patoloji hizmetlerinin sunulduğu, Patoloji Ünitemiz, bir yıl içerisinde 24.000 tetkik de bulunarak önemli bir başarıya imza atmıştır.

Makroskopi kabininde hastalardan alınan parçalar işleme alınırken, bu işlemler sırasında çevrenin ve incelemede bulunan doktorun korunması esas alınmaktadır. Patoloji Ünitemize ait olan ve Türkiye’de sadece birkaç merkezde bulunan geri dönüşüm cihazı, tıbbi sıvıların yeniden kullanılabilmesini sağlayarak, çevreyi de zararlı maddelerden korumaktadır.

Merkezimizde rutin olarak 22 tür histokimya boyama ve sitosatrifüj yapılabilmekte, polarize mikroskopi bakılabilmektedir. Ameliyat sırasında anında tanı koymayı sağlayan frozen cihazının kullanıldığı Patoloji Merkezimiz ve ünitemizde, 105 çeşit immunohistokimya ve 7 çeşit immunflöresan yapılmaktadır.

Çok başlıklı (2, 3 ve 5 başlıklı) mikroskoplar, aynı anda birkaç uzman patologun incelemesine, yani eş zamanlı konsültasyona imkan sağlamakta, bilgisayarlı görüntüleme, mikrofotoğrafi cihazları, tıbbi makale yazımını kolaylaştırmaktadır. Gerektiğinde uzaktan konsültasyona imkan verecek telepatolojinin alt yapısı bulunan ve Türkiye’nin sayılı merkezleri arasında yer alan laboratuarımızda görev yapan patoloji uzmanlarımız, geçtiğimiz bir yıl içerisinde yurt dışı dergilerde 4, yurt içinde 3 bilimsel yazı yayınlayarak, toplanan ulusal kongrelerde 27, uluslararası kongrelerde 1 poster sunumu yapmışlardır.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Hastanemiz Plastik Cerrahi Birimi’nde; doğuştan olan anomaliler, el cerrahisi, cilt kanserleri, doku defektleri, yüz kemikleri kırıkları, yanık ve sonrasında oluşan deformiteleri içeren rekonstrüktif cerrahi girişimler başarıyla yapılmaktadır.Bunun yanı sıra, estetik cerrahisi hizmetleri de sunulmaktadır.

Doğumsal anomaliler, travma, hastalıklar veya yanık sonucu yüz ve vücudumuzda oluşan deformitelerin onarımını plastik cerrahi yapar. Plastik cerrahide amaç; sağlıklı, doğal ve fonksiyonel sonuç elde etmektir.

Estetik cerrahide, bütünü oluşturan yapıların aralarındaki oransızlıklar düzeltilir. Böylece insana yaşama sevinci veren estetik görünüm elde edilir. Estetik cerrahi, ameliyatın sanatsal yönü ile yaşama sevinci vererek beklenti ve gereksinimleri karşılaması önemlidir.

Radyoloji Ünitemiz

Hastanemiz Radyoloji Ünitesi, son sistem görüntüleme sistemiyle dizayn edilmiştir. Radyoloji Ünitesi’nde 64 kesitli multi slice Tomografi, Mamografi, MR, Ultrasonografi, 1’i digital 5 Röntgen, Skopi Renkli Doppler, ve kemik ölçüm cihazları yer almaktadır.

Siemens Magnetom Avanto model 18 kanallı 1.5 Tesla çözünürlüğünde ki MR cihazı, işlem süresi ve görüntü kalitesinde artı özellikler sağlayan Tim teknolojisi ile donatılmıştır. Tüm vücut kontrastlı anjio, spektroscopy, difüzyon, perfüzyon ve diğer tüm tetkiklerin yapıldığı ve gürültü seviyesi %97 oranında azaltılan cihazın en önemli avantajlarından biri ise kapalı alan korkusu olan hastalarımız için, ayak tarafından incelemeye başlaması ve tüm vücut için işlem süresinin 12 dakikaya kadar inmesidir. Nefes tutma oranının %50 olarak azaltılmasını da sağlayan cihazımızda, ultra hafif bobinler sayesinde daha az yük dengesi sağlanmaktadır.
Günlük 100 – 115 arasında tetkik yapılmakta, hafta içi 08:00 – 04:00 saatleri arasında, hafta sonu cumartesi 08:00 – 24:00 saatleri arasında çalışılmaktadır.

Romatoloji

Romatoloji bir yan dal uzmanlığı olup, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Ağustos 2009’dan itibaren Romatoloji uzmanı bulunmakta, hem klinik hem de poliklinik hizmeti verilebilmektedir. Böylelikle, tüm hastaların başka bir merkeze ve şehre sevk gereksinimi olmadan tanı ve tedavileri sağlanmıştır.

Hastanemizde tedavi edilen ve sık görülen romatizmal hastalıkların başında kireçlenme, yumuşak doku romatizmaları (Fibromyalji, bel, boyun ağrıları), Romatoid artrit, Spondiloartropatiler ve Ankilozan spondilit, Vaskülitler ve Behçet hastalığı, Gut Hastalığı, Ailevi Akdeniz ateşi, Akut eklem romatizması, Reaktif artritler, Kristal artritleri, İnfeksiyöz artritler, bağ dokusu hastalıkları (SLE, polimiyozit- dermatomiyozit, skleroderma, mikst bağ dokusu hastalığı gibi), Juvenil artrit, Bursit, Tendinit sayılabilir.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Psikiyatr

Tanı için; klinik görüşmelerden, psikogram testlerden, muayenelerden, laboratuar tetkiklerinden ve görüntüleme yöntemlerinden faydalanan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Birimimiz, belirlediği bozuklukları da farmakoterapi (ilaç tedavisi) ve psikoterapi (ruhsal tedavi) yöntemleri ile tedavi eder.
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Birimimizin ilgi alanına giren sağlık sorunları; Bunamalar, Travmalar, Şizofreni, Duygu – Durum Bozuklukları, Kaygı Bozuklukları, Uyku, Uyum, Kişilik Bozuklukları, İlişki ve Evlilik Sorunları olarak sıralanabilir.

Psikolog

2 Psikologun görev yaptığı hastanemizde, ayaktan tedavi uygulanmaktadır. Özellikle üniversite eğitimi almakta olan, ya da bu eğitimi almaya aday gençlerde oluşan özgüven eksikliğini gidermeye çalışmak için, tedavi seansları yapılmaktadır.

  • Anksiyete bozuklukları
  • Yaygın anksiyete bozukluğu
  • Fobiler
  • Panik bozukluk
  • Obsesif kompulsif bozukluk
  • Travma sonrası stres bozukluğu ve depresyon
  • Duygu durum bozuklukları ile çalışılmaktadır.

Tedavi sürecinde bireyi anlamaya ve nesnel veriler elde etmeye yönelik testler uygulanabilmektedir.

Sporcu Sağlığı Merkezi

Sporcu Sağlığı Polikliniğimizde;

  • Sporcuların lisans sağlık muayeneleri,
  • Spor yaralanmaları tanı, tedavi ve takibi,
  • Spora yeni başlayan bireylerin başlangıç muayenelerinin yapılması ve egzersiz eğitimi,
  • Kilo vermek isteyen bireyler için beslenme önerileri ve egzersiz eğitimi,
  • Sağlıklı bir şekilde spor yapabilmek için bilgilendirme (kullanılan ilaçlar, destek ürünler, uygun egzersiz yöntemi …) konularında hizmet verilmektedir.
Üroloji

Hastanemiz Üroloji Bölümü’nde, Açık ve Kapalı Prostat Ameliyatları, Hipospadias, Tümör Ameliyatları, Varikosel Ameliyatlar, Açık ve Endoskopik Taş Ameliyatları, Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatları, mikroskopik cerrahi operasyonları ve çocuk ürolojisi ameliyatları başarı ile yapılmaktadır.

Ayrıca uzman hekimlerimizce Laparoskopik cerrahi müdahaleler ( Böbrek kisti, Nefrektomi v.b ) de gerçekleştirilmektedir.

Ultrasound, Ürodinami, TUR, Ureterorenoskop cihazların hizmet verdiği bölümümüzde, taş kırma  (ESLW) cihazımızla birlikte, Taş Kırma Ünitemiz de hizmet vermektedir.

Yanık Tedavi Merkezi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bünyesinde yer alan Yanık Tedavi Merkezi, gerek ilimiz, gerekse bölgemiz için gereklilik arz eden bir ünite olması nedeniyle, büyük önem taşımaktadır.

Özellikle, taşrada yaşanan tandır kazaları sonucu meydana gelen yanık vakalarında, vatandaşlarımızın tedavilerinin süratli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi hedeflenerek oluşturulan Yanık Tedavi Merkezimizde, yanık vakaları nedeniyle yatırılan hastalarımızın, tetkik ve tedavileri yapılarak, 3. derece yanıklı hastalara greft tedavi uygulanmaktadır.

8 yataklı merkezimizde, 2 küvet, 2 yıkama sedyesi, 1 ekstremite debritman cihazı, otomatik hasta taşıma sedyeleri bulunmaktadır.

Yoğun bakım odalarımıza yerleştirilen kameralarımız vasıtasıyla, yoğun bakım hastalarımızın takipleri kesintisiz yapılmaktadır. Ayrıca, ayaktan tedavi gören hastalarımız için de poliklinik hizmeti verilmektedir.

Hasta ziyaretleri için, camekanlı bölmeler oluşturularak, ziyaretçi bölümlerine konulan telefonlar vasıtasıyla hastalarını görmeye gelen ziyaretçilerimizin, hasta odalarındaki steril ortama müdahalede bulunmadan, sağlıklı bir şekilde hastalarını ziyaret etmeleri sağlanmıştır.

 

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir